Solheim gård
Solheim gård

Vil du lære mer om ull – egenskaper og mulighet – er det en god ide å legge turen innom Solheim gård!

Solheim gård er et familiebruk som drives av Cecilie Svendsen og Martin Arntsen. De har drevet gården fra 2003, og har ca  260 vinterfora  sau.

Besetningen består av norsk kvit sau, spælsau og pelssau. I tillegg til kjøttproduksjon på sau beredes skinnene på de pelssauene som slaktes, og disse selges på gården.

Utenom sau har de 5 gjeterhunder på gården. Disse er uvurderlige hjelpemiddel når nesten 700 sau skal sankes hjem fra beiter på 7 forskjellige øyer. Når hundene ikke er i arbeid brukes de til både konkurranser og avl.

I tillegg til gårdsbesøk kan du besøke ei lita plantefargeutstilling av Kari Nedgård og Birte Langfeldt. Her vises noen eksempler som er farget med plantefarger og også noen av de mange plantene i vår region som kan brukes til plantefarging. Vil du lære mer om karding og spinning, kan du slå av en prat med Olav Lillemo. Han vil demonstrere karding og spinning av garn. Han har også med ferdige hesper med garn fra pelssau for salg. Vi jobber også med å få til demonstrasjon i saueklipping.

Ta turen innom Solheim gård, og få med deg en ekte og pulserende gård.

Solheim gård – hos Martin og Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.