Foto: Neil McIntosh Flickr.com

Qiviut (kriviut) kalles den fine duaktige ulla som moskusene har under den glatte, grove overulla. Rå moskusull er annerledes enn andre animalske fibre, og moskusull er etter hvert blitt mer og mer populært. Fredag 12. september 2014 kl. 18:30 kan du høre Wenche Sørmo, førsteamanuensis i naturfag, holde foredrag om dette dyret.

Etter foredraget blir det mulighet for å kjøpe moskusull. Det har ikke lykkes oss å skaffe rein moskusull. Vi har fått levert 50/50 moskus og merino. Denne ulla kommer fra viltlevende dyr på Grønland. Det finnes en del moskusfarmer i Alaska og Canada.

Det garnet vi selger, passer til babytøy og skjerf/luer.

Moskusulla varmer åtte ganger mer enn vanlig ull, og er veldig lett. Den tover ikke og den filter ikke. Den kan håndvaskes og holder seg myk og lekker. Den bløte ulla er høyt ettertraktet av garnkunstnere over hele verden og den er den mest sjeldne og eksklusive ull som er å få tak i.

http://arnica.dk/

Ull fra moskus
Stikkord:         

2 thoughts on “Ull fra moskus

 • 30. september 2015 kl 16:20
  Permalenke

  Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg. Vår ull kom fra Danmark/Grønland. Jeg vet at det selges ull også i Norge, mulig i Dovreområdet, men jeg er ikke sikker på hvor. VH Elin

  Svar
 • 29. september 2015 kl 14:13
  Permalenke

  Hei , kan noen tipse meg om hvor jeg kan få kjøpt ull pledd med Moskus ull til min frysne bestemor ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.