Gruppebilde

Takk for i år!

Gruppebilde
Deler av stryret 2015 samlet ilag med Arne og Carlos.

Da er Lurøy strikkefestival felt av for denne gang! Vi er stolte over at vi fikk det til og at vi hadde så mange frivillige som sto på for festivalen, både før, under og etter! Nå skal alt gjøres opp, vi skal evaluere og vi skal og etterhvert bestemme oss for om vi tar laus på å planlegge festival i 2016.

Uansett; Takk for nå og ha en flott høst i håndarbeidets tegn!

Elin Nystad
Strikkegeneral

Lys

Lurøy kirke – orgelmusikk og åpen kirke

Lys
Tenn et lys, nyt orgelmusikken eller få en omvisning i Lurøy kirke. (Foto: Momo, Flickr.com, CC BY 2.0 )

Lørdag 5. september presenterer Christopher Eva, tidligere organist i Lurøy, en konsert i Lurøy kirke med norsk musikk arrangert for orgel. Programmet er bygd opp rundt norske komponister fra «gullalderen»: Edvard Grieg, Johan Svendsen og Agathe Backer Grøndahl. Konserten inneholder også norske brudemarsjer og småperler som «Ut mot havet» og «Vitae lux».

Lurøy kirke, en trekirke fra 1812, skaper en vakker ramme rundt konserten. Kom innom, tenn et lys.

Lørdag 5. september, Lurøy kirke. Gratis inngang.
Omvisning 1800-1830. Orgelmusikk fra 1830-1930. Under orgelkonserten kan du komme og gå som du vil.

Kart-illustrasjon

Slik finner du frem under festivalen

Kart-illustrasjonI all enkelhet har vi laget et oversiktskart som viser hvor de enkelte aktivitetene i løpet av festivalhelga!

Det er ca 7-8 km bilvei på Onøy/Lurøy, så vi oppfordrer til sykling, heftig haiking og ellers fine spaserturer! Taxi går også om dere har behov.

Med dette kartet i lomma kan dere lett finne ut hvor hver enkelt aktivitet er. Vi sprer aktivitetene, og vi sprer dere utover i bygda, så får dere sett alt det fine vi har å by på! Hjertelig velkommen skal dere være!

Se kartet i sin helhet

Solheim gård

Solheim gård – hos Martin og Cecilie

Solheim gård
Solheim gård

Vil du lære mer om ull – egenskaper og mulighet – er det en god ide å legge turen innom Solheim gård!

Solheim gård er et familiebruk som drives av Cecilie Svendsen og Martin Arntsen. De har drevet gården fra 2003, og har ca  260 vinterfora  sau.

Besetningen består av norsk kvit sau, spælsau og pelssau. I tillegg til kjøttproduksjon på sau beredes skinnene på de pelssauene som slaktes, og disse selges på gården.

Utenom sau har de 5 gjeterhunder på gården. Disse er uvurderlige hjelpemiddel når nesten 700 sau skal sankes hjem fra beiter på 7 forskjellige øyer. Når hundene ikke er i arbeid brukes de til både konkurranser og avl.

I tillegg til gårdsbesøk kan du besøke ei lita plantefargeutstilling av Kari Nedgård og Birte Langfeldt. Her vises noen eksempler som er farget med plantefarger og også noen av de mange plantene i vår region som kan brukes til plantefarging. Vil du lære mer om karding og spinning, kan du slå av en prat med Olav Lillemo. Han vil demonstrere karding og spinning av garn. Han har også med ferdige hesper med garn fra pelssau for salg. Vi jobber også med å få til demonstrasjon i saueklipping.

Ta turen innom Solheim gård, og få med deg en ekte og pulserende gård.

Konsert i Lurøy kirke – AVLYST

jillogcarlhenrik
Carl Henrik Buschmann og Jill Larsdotter Lyngøy.

DESSVERRE AVLYST PGA SYKDOM!
Lørdag 5.september kl 18:30
 ønsker vi velkommen til konsert i Lurøy kirke med Jill Larsdotter Lyngøy, sang, og Carl Henrik Buschmann, piano.
Her vil du få høre tolkninger av kjente og kjære sanger på svensk, norsk og engelsk, f.eks. sanger av Ola og Kari Bremnes, Jan Eggum, Lisa Nilsson og Eva Dahlgren. Litt nyere innslag med «jazzy» karakter blir det også plass til. Dette må du ikke gå glipp av!

Jill er en lidenskapelig sangerinne med bred musikalsk erfaring, og forkjærlighet for soul, blues, jazz og viser. Hun har en varm og soulfull stemme og leverer alltid med stor innlevelse og tilstedeværelse! Jill har gitt ut singelen «The Christmas Song» med stor suksess og hun turnerte Helgeland med den velbesøkte julekonserten «Jul på Helgeland» i 2014. Jill har sunget back-up for noen av Sveriges største artister, hatt ledende roller i musikaler og sunget i store og små anledninger i Sverige og Norge i snart 20 år. Jill har sin base på Lovund i Lurøy, der hun også jobber som vokalcoach og driver Wilja Musikk.

Carl Henrik kommer fra Onøya. Han har solid musikalsk utdanning fra Høgskolen i Bodø og jobbet inntil 2013 som faglærer i musikk ved Firda videregående skole. Nå er han heldigvis for oss tilbake her nord! Ved siden av jobb og studier har han både spilt, skrevet og tilrettelagt musikk for og med store og små ensembler i inn- og utland. Som musiker har han mest erfaring fra såkalt rytmisk musikk, men er allsidig og har har fått bred erfaring gjennom å jobbe freelance. Han er mye brukt som kapellmester og studiomusiker og har i det siste lagt ned mye arbeid i oppdrag som komponist, orkestratør og arrangør.  Carl Henrik har for tiden bopel i Bodø, hvor han bor sammen med sin forlovede og sin nyfødte datter.

Brenner for kaffe

pixelcrewbrew
Pixel kaffebrenneri på Nesna består av Christian Falck Kummernes og Hilde V. Falch.

Pixel kaffebrenneri består av Hilde V. Falch og Christian Falck Kummernes, to kaffeentusiaster som flyttet til Nesna med sine respektive familier for å jobbe på Høgskolen i Nesna for henholdsvis 3 og 3,5 år siden.  Nå kommer de til strikkefestivalen for å selge, prate om og brygge kaffe.

En felles interesse for kvalitetskaffe som førte til at Hilde og Christian investerte i en felles kaffebrenner.
– Brenneren ble kjøpt rett og slett for å prøve ut kaffebrenning. Etter hvert har kaffen begynt å smake så godt at vi ser for oss å kjøpe en større brenner og kanskje starte opp med en liten produksjon, sier Hilde.

Navnet til kaffebrenneriet ble valgt fordi som Hilde og Christian sier det; – Vi er jo trossalt et veldig, veldig, veldig lite kaffebrenneri. Under strikkefestivalen vil de selge nybrente kaffebønner så lenge beholdningen rekker.
-Vi vil også demonstrere ulike bryggemetoder for kaffe og det vil bli mulig for spesielt interesserte å få en smaksprøve, sier Christian.

Pixel kaffebrenneri finner du lørdag 5. september på Grendahuset fra kl. 12-16. Det vil bli mulig å kjøpe Pixel kaffebrenneris spesialbrente strikkefestivalkaffe så lenge beholdningen rekker.

Følg Pixel kaffebrenneri på Instagram:
@pixelkaffebrenneri

Strikkebingo og åpen husflidskafe

bingoOnøy/Lurøy husflidslag tyvstarter strikkefestivalen med strikkebingo! Strikkebingoen går av stabelen torsdag 3. september kl. 19:00 – på Fagertun, Onøy.

Alle gevinster er håndarbeidsprodukter. Ta turen innom! Vi serverer kaffe, kaker og smørbrød. Vi har betalingsterminal.

Onøy/Lurøy husflidslag er ei aktiv forening. De har eget hus (ved butikken Håkon Lund AS) og derfra arrangerer de ulike aktiviter gjennom året (adventskafe, bruktbutikk, kurs og håndarbeidskvelder).

Fredag 4. september har Onøy/Lurøy husflidslag åpent (ved Håkon Lund AS) fra kl. 10:00 – 15:00. Husflidshuset er et samlingspunkt for bygda. Nå jobbes det aktivt med å utbedre huset. Det er ca 20 aktive medlemmer som driver laget. Stikk innom! Vi selger kaffe, vafler mm. Vi har betalingsterminal.

 

Arne & Carlos kommer til Lurøy Strikkefestival. Bestill din billett! Ring 90 60 73 68.

Arne & Carlos
Arne & Carlos

Forhåndsbestillingen av billetter til Arne og Carlos er i gang! Utvidet frist for forhåndsbestilling til 1.9.

Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet  og svenske Carlos Zachrison. Duoen er kjent for sine designprodukter, i hovedsak klær, leketøy og interiørgjenstander. Disse er ofte strikket.

Paret bor og arbeider i den ombygde ekspedisjonsbygningen på den nedlagte jernbanestasjonen på Tonsåsen i Etnedal kommune i Valdres.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikk. Etter at de publiserte boken Julekuler i 2010, har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger.

Under Lurøy Strikkefestival blir det lagt opp til både foredrag og workshop med disse to gutta.

Slik bestiller du:
Ring 90 60 73 68

Presiser om du ønsker billetter til foredrag eller workshop.

 

Følg Arne & Carlos på Instagram:
www.instagram.com/arnecarlos

Arne  & Carlos sin nettside:
www.arne-carlos.com

 

Onøy/Lurøy sangkor

Gatelangs med Onøy/Lurøy sangkor

Korkonsert på Lurøygården, søndag 6. september, kl. 12.00. Inngang: kr. 100,- (barn/skoleelever gratis).

Onøy/Lurøy sangkor har nylig vært på sin tredje utenlandstur, denne gangen til eventyrlige St. Petersburg. Tidligere har koret besøkt både London og Dublin. Konserten gjenspeiler disse turene, med bl.a. russiske folkeviser og sanger fra Irland. I tillegg til det store utland reiser koret ofte til steder på Helgeland. En viktig del av korets repertoar og identitet har bestandig vært nordnorske viser, og i denne konserten rusler vi også gatelangs i Nord Norge.

Nå gleder koret seg til å delta på Lurøy strikkefestival og håper mange har lyst å gå gatelangs med oss.

Onøy/Lurøy sangkor
Onøy/Lurøy sangkor

Gårdskafé på Lurøygården

bilde
Lurøygården

På Lurøy ligger renessansehagen ved polarsirkelen. Kanskje verdens nordligste i sitt slag. Her har den ligget lunt og uforstyrret ved foten av Lurøyfjellet siden den ble anlagt rundt 1740. De første renessansehagene ble anlagt i Italia så tidlig som på begynnelsen av 1400-tallet. I hagen finner du mange av de tradisjonelle nordnorske staudene. Akeleie, silkepeon, duppesoleie, orientvalmue, gule dagliljer iris og ballblom er eksempler på gamle stauder som trives godt i hagen.

Lurøy gård har  har vært i Mickelborg-og Dass-slektens eie gjennom hundrevis av år. I hagen finnes i tillegg til mange av de  opprinnelige staudene, lysthus, stabbur, en kunstig dam og en over 18 meter høy blodbøk. Lurøy gård ligger lunt til oppunder fjellet like ved Lurøy kirke, og er åpen for besøkende.

Under strikkefestivalen kan du besøke hagen i Lurøygården. Gårdskafeen i gammelhuset vil være åpen lørdag og søndag mellom kl. 12.00 og 17.00. Her kan du få kjøpt kaffe, hjemmebakte kaker og lefser, smørbrød og lunsj. Velkommen til Lurøygården!

Et besøk i Lurøygården passer kanskje godt å kombinere med fjelltur?

Lurøygården ligger lunt til ved foten av Lurøyfjellet, 685 meter høyt. Turstien starter ved parkeringsplassen mellom barnehagen og Lurøygården, og turen opp tar deg mellom 1,5 og 2 timer i moderat tempo.

Følg Lurøygården gjerne på facebook

eller les mer og se flere bilder på Lurøygårdens nettside