Jonas Jakobsen er første mann ut på årets strikkeprosjekt på ferja Lovund.
Jonas Jakobsen er første mann ut på årets strikkeprosjekt på ferja Lovund.

I fjor ble «Sjon-ormen» strikket om bord på MF «Lurøy» og senere MF «Lovund». Den ferdige skulpturen ble presentert på strikkefestivalen.

Over 500 strikkere var registrert med både lokale, regionale, nasjonale og internasjonale strikkere – menn og kvinner, unge og gamle! Ormen målte hele 14 meter og ble en fargerik severdighet under festivalen.

I år skal det strikkes restegarnspledd, etter ide fra Arne og Carlos. Pleddene strikkes på pinner nr 3,5 og i restegarn som passer til pinnene. Det legges opp 250 masker og så strikkes det riller i tilfeldige farger, men etter en spesiell instruksjon. I år utvider vi båtstrikken til å gjelde fergene i Lurøybassenget og hurtigbåten MS «Lurøyprinsessa». Denne hurtigbåten går daglig, så det er viktig å la de få strikke de som er ombord på denne båten.

Jonas Jakobsen (Lovund) var først ut med å teste strikkekunnskapene! Vi håper mange vil ta del i pleddproduksjonen – restegarnet nyttes, og for den strikkeglade er det en glede å kunne si at restegarnet blir til noe nyttig, dog etter et spesielt mønster! Vi vil med dette oppfordre alle til å delta i strikkinga og skriv dere inn i «gjesteboka»!

Restegarnet blir nyttig
Stikkord:             

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.