bilde
Lurøygården

På Lurøy ligger renessansehagen ved polarsirkelen. Kanskje verdens nordligste i sitt slag. Her har den ligget lunt og uforstyrret ved foten av Lurøyfjellet siden den ble anlagt rundt 1740. De første renessansehagene ble anlagt i Italia så tidlig som på begynnelsen av 1400-tallet. I hagen finner du mange av de tradisjonelle nordnorske staudene. Akeleie, silkepeon, duppesoleie, orientvalmue, gule dagliljer iris og ballblom er eksempler på gamle stauder som trives godt i hagen.

Lurøy gård har  har vært i Mickelborg-og Dass-slektens eie gjennom hundrevis av år. I hagen finnes i tillegg til mange av de  opprinnelige staudene, lysthus, stabbur, en kunstig dam og en over 18 meter høy blodbøk. Lurøy gård ligger lunt til oppunder fjellet like ved Lurøy kirke, og er åpen for besøkende.

Under strikkefestivalen kan du besøke hagen i Lurøygården. Gårdskafeen i gammelhuset vil være åpen lørdag og søndag mellom kl. 12.00 og 17.00. Her kan du få kjøpt kaffe, hjemmebakte kaker og lefser, smørbrød og lunsj. Velkommen til Lurøygården!

Et besøk i Lurøygården passer kanskje godt å kombinere med fjelltur?

Lurøygården ligger lunt til ved foten av Lurøyfjellet, 685 meter høyt. Turstien starter ved parkeringsplassen mellom barnehagen og Lurøygården, og turen opp tar deg mellom 1,5 og 2 timer i moderat tempo.

Følg Lurøygården gjerne på facebook

eller les mer og se flere bilder på Lurøygårdens nettside

 

Gårdskafé på Lurøygården

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.