Disse spreke damene kan du treffe lørdag under Lurøy Strikkefestival. Tidspunkt foreløpig ikke satt. Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen har jobbet tett sammen siden de ga ut den morsomme boka om ”Hønsestrikk til folket  i 2014 på forlaget Cappelen Damm. Boka er nå gitt ut i Danmark, Storbritannia og USA, og trykkes i disse dager opp i 3. opplag i Norge.

– Vi lar oss inspirere av naturen, og vi liker å fortelle historier med strikkedesignene våre. Vi bygger videre på hønsestrikktradisjonen, bruker fantasien og det fantastiske garnutvalget som finnes i dag, og lar strikketøyet bli vakre fortellinger, forteller damene.

Hva er Hønsestrikk?

HønsestrikkHønsestrikk er kjent for alle som strikket på 70-tallet. Hønsestrikk har ingenting med høner å gjøre, om du trodde det. Ordet hønsestrikk ble oppfunnet av den danske forfatter Kirsten Hofstätter for 40 år siden. Hun var opptatt av at man skulle være mer kreativ med strikketøyet, og frigjøre seg fra datidens stramme strikketradisjoner. Hønsestrikk ble en samlebetegnelse på strikking med fargerikt garn, gjerne restegarn. Mønstrene laget man selv, og plaggene hadde ofte border med planter, dyr og mennesker. Forlaget Hønsetryk ble opprettet for å gi ut bok om teknikken, og dermed fikk boken navnet Hønsestrik.

Hvorfor hønsestrikk i dag?

Den gang var hønsestrikk et opprør mot tradisjonene, i dag har vi laget vår egen vri av hønsestrikk.  Vi synes man skal leke seg med strikketøyet, og at det ikke er så nøye hvis en maske har feil farge. Slikt gjør strikketøyet mer personlig, og er bevis på at det er håndlaget, mener vi. Med hønsestrikk kan du bruke alle fargene, få utløp for fantasien og fortelle historier med strikketøyet. Vi ønsker å inspirere folk til å strikke personlig plagg som gjerne forteller noe om eieren. Og det blir aldri kjedelig å strikke hønsestrikk, tvert imot er det vanskelig å legge bort strikketøyet – “bare en bord til!”

Hønsestrikk – lag en historie med strikketøyet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.