Kristine Olsen, 27 år, står bak kontoen @Kvaroystrikk på Instagram. Hun er akkurat ferdig med studier i Trondheim og Ålesund, og nå bosatt i Bodø.

– Jeg har vokst opp på Kvarøya, og har alltid brukt mye tid på forskjellig håndarbeid. Jeg fikk som 12-13-åring låne symaskinen til mamma som jeg sydde poser til smykker jeg lagde, og jeg brukte mye tid bak symaskinen, forteller denne unge og sprudlende strikkedama.

Etter å ha hatt søm som hobby i flere år begynte Kristine etterhvert å strikke «på ordentlig» – da som 16-åring.

Pinner og garn har siden da fulgt henne. Hun strikker mye, og har de siste tre årene jobbet i garnbutikk i Ålesund.

– Tidligere strikket jeg mest gavestrikk, men de siste årene har det blitt mer og mer egostrikk. Jeg strikker mye til «basisgarderoben» og min favoritt blant alle strikkedesignere er Petiteknit som lager veldig stilrene, enkle plagg som kan brukes i alle anledninger. Favorittgarn er heeeelt umulig å velge, men fargene som «LilleRilledesign» farger er helt magiske, og garnkvalitetene fra danske Filcolana blir jeg mer og mer glad i, forteller hun.

Vil du høre mer fra denne unge, fremadstormende strikkeren med sitt opphav fra Lurøy, får du høre henne fredag under åpningen av festivalen. Se i programmet for tid og sted.

I tillegg kan du være på workshop hos henne lørdag – da får du lære «Smock-strikk»! Ta med to nøster likt garn passende til pinner nr. 3, strømpepinner (5) og rundpinne 40-50 cm nr. 3.

Workshop med @Kvaroystrikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.