Under strikkefestivalen kan du bli med på workshop med Janicke Lekang. Janicke driver Ullbua der hun selger egne håndlaga produkter. Er den glade eier av 3 rokker, en elektronisk Roberta-rokk, en gammel blå svensk Korf-rokk kjøpt på brukthandel og en relativt ny Ashford Kiwi rokk. Håndteiner – finnes i uante mengder.

Hun er født og oppvokst i Saltstraumen, utdannet musiker og jobber til daglig som kulturskolelærer / kulturkonsulent i Saltdal Kommune. Har alltid vært glad i å skape ting med hendene, strikket sin første genser på barneskolen. Jeg er aktivt medlem i Saltdal Husflidslag og har vært i styret der i noen år, og er også salgskonsulent for A Knit Story.

Janicke er levende opptatt av ull som materiale, og liker aller best å jobbe med ull med litt «struktur», er ikke så glad i merino da hun syns det er for glatt og konsistensløst, og spesielt om det er superwashbehandlet.  Vasker og karder gjerne ull selv, elsker lukta og følelsen av «ekte vare», og er så heldig at hun har sauebønder som prioriterer god ullkvalitet i nærheten.

Hun spinner også garn av hundeull, gjerne på bestilling. Hundeull er varmt, mykt og vakkert – en lite utnyttet ressurs. Men – for å spinne godt garn av hundeull bør det være underpels som er børstet av hunden, ikke klippet.

På Workshop i spinning på håndtein vil deltakerne få en liten innføring i forskjellige typer håndteiner, litt teori om fiberkunnskap og ullpreparering, og de vil få prøve å spinne og tvinne to-tråds garn på en topptung håndtein. Det vil være mulig å kjøpe egen tein og håndfarga ull.

 

Nettsiden og nettbutikken min finnes på www.ullbua.com

Ullbua finner du også på Facebook og Instagram, og A Knit Story Konsulent-Janicke finnes på Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop i spinning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.