Vil du være med å sette ny rekord og samtidig bidra til å varme føtter som er kalde?

Aksjonen Sokker som varmer er et samarbeid mellom Ukebladet Familien og Frelsesarmeen. Akkurat som Lurøy strikkefestival har aksjonen 10-årsjubileum i 2024 og de har til nå klart å få inn nærmere 100 000 sokkepar. I 2024 har de tenkt å sette rekord med 20 000 par innsamlet på et år. Dette vil vi i festivalen være med på! I fjor klarte vi å strikke 50 Åmtankegensere som nå varmer noen som trenger det i Ukraina. Klarer vi 100 par sokker før og under festivalen? Hjemmestrikkede klær er laget med omtanke og varme sokker deles ut til de som fryser. Sokkene gis videre til f.eks. familieinstitusjoner, barnevernsinstitusjoner, rusomsorg, asylmottak og flyktninger. Les mer om aksjonen i Familien nr 24/23 eller besøk aksjonens hjemmeside Sokker som varmer – Frelsesarmeen. De lover at det vil skje mye i jubileumsåret! Du kan også følge med på Facebook og Instagram.

Så bli med da vel! Strikk et par sokker og ta dem med deg til festivalen eller lever dem til Trine Sandvær på Onøy i forkant. Si gjerne fra hvor mange par du skal bidra med så registrerer vi det og lager en rekordstatistikk for å se om vi klarer 100 par. Husk: Du kan strikke det mønsteret du vil, i den størrelsen du vil, i det garnet du har 😊 Vi vil sende sokkene videre til aksjonen og være med på å sette rekord!

Og du – Lurøy strikkefestival har et gratis mønster du kan bruke, Lurøymysteriet 2019, designet av Lill Cathrin Schei Eide. Klikk her Ravelry: Lurøymysteriet 2019 pattern by Lill C. Schei for å komme til mønsteret. Du finner det også på Facebook sida vår. Vi skal holde dere oppdatert om antall sokkepar!

Sokker som varmer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.