Merete Toft
Merete Toft i sin selvstrikkede heldress

Under åpningen av årets festival får du gleden av å høre Merete Toft. Hun skriver bloggen ”Monstermønster”, der hun i ni år har utlevert strikkelivet sitt, både det som går som planlagt, og det som plutselig fikk en plan B. Eller C. Eller D.

Hun skriver underholdende om det hun strikker og om strikking generelt, og går ikke ut døra uten strikketøy i veska. Det går ennå gjetord om den vakre heldressen hun strikket i voksenutgave; restegarnstrikk på sitt beste!

I fjor strikket hun på Hagefesten til Aschehoug, siden hun var med på ”Eventyrvotter”, en vottebok skrevet av Vottelauget. I år strikker hun på Lurøy strikkefestival, og holder småkurs om sokker strikket fra tåa og opp, og kåserer om strikkegalskap, garnlager og andre livsnødvendigheter.

I fem år bodde familien på Nesna, og Merete ser frem til å ta turen nordover igjen til gamle strikketrakter.

Fredag 9. september kl. 19:00 skjer den offisielle åpningen av festivalen! Hjertelig velkommen til åpningsfest og kåseri!

Merete Toft og «Monstermønster» til Lurøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.