Solheim gård
Solheim gård

Vil du lære mer om ull – egenskaper og mulighet – er det en god ide å legge turen innom Solheim gård! Solheim gård er et familiebruk som drives av Cecilie Svendsen og Martin Arntsen. De har drevet gården fra 2003, og har ca 260 vinterfora sau.

Besetningen består av norsk kvit sau, spælsau og pelssau. I tillegg til kjøttproduksjon på sau beredes skinnene på de pelssauene som slaktes, og disse selges på gården.

Utenom sau har de 5 gjeterhunder på gården. Disse er uvurderlige hjelpemiddel når nesten 700 sau skal sankes hjem fra beiter på 7 forskjellige øyer. Når hundene ikke er i arbeid brukes de til både konkurranser og avl.

I tillegg til gårdsbesøket kan du både fredags ettermiddag 17:00-19:00 og lørdags formiddag 10:00-12:00 treffe Inger Lise Valstad. Valstad har med seg skinn med trykk, og du kan hente inspirasjon her til hennes workshop «Trykk på skinn» som er lørdag formiddag. Her kan du se, la deg inspirere og høre om teknikker brukt ved trykk på skinn. Solheim gård selger skinn av pelssau, kr 1500.- pr stk.

Besøk Solheim gård

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.