skiltGå ikke glipp av en flott naturopplevelse samtidig som du får en unik mulighet til å bli kjent med vår lokalhistorie.

Jonhøla ligger på vestkanten av Onøya i ei fjellur, godt gjemt av steiner og vegetasjon. Her skjulte SIS-agenten John Kristoffersen fra Onøy seg under andre verdenskrig og sendte  derfra rapporter om skipstrafikken på Helgelandskysten. Dette gjorde det mulig for allierte styrker å angripe tyske skip. Etter å ha blitt oppdaget av tyske soldater klarte han etter en dramatisk flukt å komme seg over til England. For sin innsats mottok John Kristoffersen Krigskorset med sverd, Norges høyeste utmerkelse.

Ragnar Selnes er vår guide på denne turen. Han er vel kjent for sin kunnskap om krigshistorien i Lurøy og jobber til daglig som avdelingsleder ved Helgeland Museum, avd. Lurøy. Han forteller levende og engasjert om en viktig del av vår historie!
En spennende og lærerik opplevelse både for øyas beboere og tilreisende!

1200-1300 lørdag 16. september holder Ragnar Selnes foredrag om «Lurøyaffæren» på Kystmuseet Lurøy. Inngangsbillett betales til Kystlaget.

Søndag 17. september er Ragnar Selnes guide på turen til Johnhøla. Oppmøte v Helgeland Båtservice kl 1130.

Foredrag og tur til Jonhøla
Stikkord:     

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.