Øystein Haugen – et pusterom – O/L skole kl. 10:00-14:00.
Inngang: Gratis.

Øystein kommer til strikkefestivalen med sine symaskiner. Her tilbyr han en workshop for de som har lyst å prøve seg som symaskinførere! Under god veiledning, støtte og hjelp, får dere anledning til å skape noe med symaskin! Han har med seg tøy, men ta gjerne med noe eget dersom du vil bruke det. Her kan du være så lenge du vil.

Linda Blikker Skogholt – tredimensjonal filting – O/L skole kl. 12:00-13:30
Inngang: Kr. 100,-

Linda B. Skogholt fra Mo i Rana. Hun har sin bakgrunn som keramiker. De siste to årene har hun tilbrakt mye i Trondheim ved NTNU, der hun har tatt en master i kunstfagdidaktikk.  I dag jobber hun ved Nord Universitet på Nesna ved kunst og håndverk seksjonen, og har naturmaterialer som leire og ull som hovedmaterialer. På denne workshopen får du prøve filting med nål, teknikker og muligheter. Ta gjerne med noe tovet fra før dersom du ønsker å prøve dekorasjon på eget materiale.

Tone Loeng – klippe i ull uten å sy først? – UL NOR, Lurøy kl. 12:00-13:30
Inngang: Kr. 100,-

Kom å bli med på Tone sin workshop om montering av kofter. Her vil Tone lære bort hvordan man monterer en kofte. Du vil få prøve å klippe i ren ull uten å sy først, lære om klippemasker, belegg, stolper og hemper. Og hvordan avslutte med madrassting og fastmasker.

Du trenger å ha med en prøvelapp på ca 10×10 cm i rent kardegarn som Finull, Ask Hifa 2 el. Ta også med garn, pinner, nål, saks og heklenål. Gjerne en kofte som er klar for montering om de har. 

Mariann Harneshaug – design din egen grytelapp! – O/L skole kl. 12:00-13:30
Inngang: Kr. 100,-

Her kan du lære om mønsterdesign, hvor du kan hente inspirasjon fra og høre fortellinger om hvordan Mariann sine mønstre ble til! Mariann har og med sine egne strikkebøker for salg. Du får lage eget design på grytelappene. Ta gjerne med garn i ulike farger med passende rundpinne/armpinne, så kan du begynne strikkinga på grytelappen din.

Workshops

One thought on “Workshops

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.