På ferjer og hurtigbåter i Lurøy ble det i 2018 strikket i vei, runde på runde, og etter festivalslutt ble det hele montert til sansevotter. Ideen fikk vi etter å ha sett et innslag på Norge Rundt der Hege Prestvik presenterer sitt arbeid med sansevotter. Sansevotter er kreasjoner som skal glede og hjelpe folk med bl.a. Alzheimer og demensrelaterte sykdommer. Sanser og tanker stimuleres gjennom å ta og kjenne på vottene noe som igjen kan skape grunnlag for økt kommunikasjon.

Båtstrikken 2018 ble i mars i år levert til glade mottakere på Solsiden, Lurøy omsorgssenter. Å kjenne på ulike garntyper, knapper og annet som var montert på sansevottene lokket fram både latter og gode minner. Noen av kreasjonene kunne til og med brukes som lue! Takk til alle båtstrikkere – dere har vært med å skape glede og varme øyeblikk og takk til dere på Lurøy omsorgssenter som tok så godt imot oss.

Sanselig båtstrikk til Lurøy omsorgssenter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.