Nina Granlund Sæther

Nina Granlund Sæther kommer til Lurøy strikkefestival med foredraget «De eldste norske koftene». De aller første norske koftene ble til på begynnelsen av 1800-tallet og utover i andre halvdel av århundret. I dette foredraget vil Nina vise dere sporene etter disse koftene slik vi finner dem i malerier og fotografier, samt ulike trøyer som er bevart. Dette er plaggene som ble strikket før ullvarefabrikkene begynte å utgi strikkemønstre, og vi finner spennende mønstringer flere steder i landet.

Nina Granlund Sæther har lang erfaring som foredragsholder og kurslærer. Hun arbeider som redaktør i Hus & Bolig og er utdannet innen tekstil. Hun lar seg inspirere av gamle, norske tradisjonstekstiler og bearbeider dem slik at de blir aktuelle også i dag. De siste bøkene hennes, «Votter – strikkemønstre fra hele Norge» og «Sokker fra hele Norge», er solgt i store opplag i inn- og utland. Her har hun dukket ned i arkivene og lett frem gamle mønstre som holdt på å gå i glemmeboken. Hun har gitt ut mange bøker. De og høsten 2019 kommer hun med en ny og omfattende bok om strikking i Norge fra 1600-tallet og frem til årtusenskiftet.

UL-Nor, Lurøy, 10:30.  Inngang kr 100,-

 

Foredrag om norske kofter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.