Ragnar Selnes er ilag med oss på strikkefestival i år og. Han presenterer lokal Lurøy-historie på UL Nor lørdag 14. september i tillegg til at han guider tur til Johnhøla. Gå ikke glipp av en flott naturopplevelse samtidig som du får en unik mulighet til å bli kjent med vår lokalhistorie.

Jonhøla ligger på vestkanten av Onøya i ei fjellur, godt gjemt av steiner og vegetasjon. Her skjulte SIS-agenten John Kristoffersen fra Onøy seg under andre verdenskrig og sendte  derfra rapporter om skipstrafikken på Helgelandskysten. Dette gjorde det mulig for allierte styrker å angripe tyske skip. Etter å ha blitt oppdaget av tyske soldater klarte han etter en dramatisk flukt å komme seg over til England. For sin innsats mottok John Kristoffersen Krigskorset med sverd, Norges høyeste utmerkelse.

Ragnar Selnes er vel kjent for sin kunnskap om krigshistorien i Lurøy og jobber til daglig som avdelingsleder ved Helgeland Museum, avd. Lurøy. Han forteller levende og engasjert om en viktig del av vår historie!
En spennende og lærerik opplevelse både for øyas beboere og tilreisende!

lørdag 14. september (mer info kommer)

  • Foredrag – lokal historie med Ragnar Selnes. UL Nor Lurøy.
  • Tur til Johnhøla med Ragnar Selnes. Oppmøte: Helgeland Båtservice Onøy.
Foredrag og tur til Jonhøla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.