Hvert år kommer det jo ny potet til verden og i år skal det sannelig holdes potetløp i forbindelse med Lurøy strikkefestival! DU kan være med å skape en ny potet i form av en potetvenn/kosedyr inspirert av en eksisterende karakter i Potetfolket eller kanskje har du en helt egen inspirasjonskilde?  Bruk den teknikken du liker best; strikk, hekle, sy, filt etc.

Ann Tove Olsen er oppvokst på Sleneset og er nå bosatt på Onøy. Hun jobber som barne- og ungdomsarbeider i barnehagen på stedet og stor skapertrang fører henne også stadig nærmere drømmen om å skape sin egen virksomhet innen illustrasjon og billedkunst. Ann Tove er selvlært i mange av teknikkene hun bruker. Hun både maler og tegner intuitivt. Mange av bildene hennes er inspirert av kystlandskapet hun vokste opp i, og hun liker å gi gamle hus og naust nytt liv og nye tomter å stå på.

Ann Tove syns det er morsomt å tegne folk, kroppsspråk, personligheter og ansiktsuttrykk og hun inspireres stadig av mennesker hun møter på sin vei. Kortserien Potetfolket er et resultat av denne gleden. Potetfolket er et humoristisk og uttrykksfullt potetslag fra Helgeland! De snakker fra rota og ønsker å inspirere til kreativitet og skaperglede i hverdagen. Hver eneste potet er tegnet med blyant og tusjpenn og fargelagt med akvarellfarger på 200-grams akvarellpapir. De originale akvarellene digitaliseres i Photoshop og reproduseres til kort og bilder.

Lag ditt bidrag til nypotet og vær med i potetløpet 2023. Alle bidrag stilles ut på festivalen og kåring av nypoteter skjer lørdag 16. september. La deg inspirere!!

Ann Tove vil, i tillegg til å være ansvarlig for alle nypotetene, selge bilder og kort under festivalen.

Ann Tove Olsen
Ann Tove Olsen og Potetløpet 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.