Åmtanke er navnet på gensermønsteret som skal strikkes i forbindelse med Lurøy strikkefestival 15. -16 september 2023. Mønsteret er designet av Remi Tasc Moen og har striper som symboliserer at livene våre går på kryss og tvers, at vi alle har særegenheter og er ulike.  Remi har kalt mønsteret Åmtanke. Selve ordet Åmtanke er feilstavet med hensikt, og skal vise at ingen er perfekte, feilstavet Åmtanke er også omtanke. Det finnes også mønstre på tilbehør som skjals, votter og lue.

En Åmtankegenser ferdig, fungerer flott ute i blomsterenga!

Strikkedugnaden som er i gang gjennomføres med god hjelp av lokale sponsorer og frivillige strikkere i området. Lokale bedrifter sponser garnet som så kjøpes inn hos lokale forhandlere. Strikkefestivalen finner frivillige strikkere som strikker genseren. I skrivende stund har vi strikkere i full gang med genser på Onøy, på Sleneset, i Utskarpen og i Rødøy!

Etter at genseren er ferdig, vil den bli gitt til en person som trenger varme og omtanke – vi  kan gi den videre til Remi og  Åmtanke,  eller til den personen garnsponsoren ønsker skal få den.  I forbindelse med festivalen vil Remi Tasc Moen sette i gang en samstrikk av gensere til Ukraina. Mange gensere er allerede strikket og levert til Ukraina i løpet av våren 2023 i regi av Åmtanke. Vi gleder oss til å se hvor mange gensere vi i Lurøy sammen klarer å strikke før, under og etter strikkefestivalen!

Vi håper at mange vil være med på strikkedugnad, enten som sponsor eller strikker! Vil du være med? Kontakt Trine (mob.nr 90607368) som er styremedlem i strikkefestivalen.

Og du? Du kan også strikke til deg selv og ta på genseren på strikkefestivalen! Remi Tasc Moen kommer for å holde foredrag og starte samstrikk!

Mønster på genser og tilbehør er gratis:

Vi har så mange gode «venner» som hjelper oss med garnposer. Den som gir garnpose , kan være med å bestemme fargekombinasjoner og hvem som skal få genseren til slutt.
Onøy Taxi og Trond Arne Larsen er en av bedriftene som sponser garn.
Hele Lurøy strikker!
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.