Bli med Lurøy Freewheelin’ Zoo og støtt Demensaksjonen 2017.

Lurøy strikkefestival ønsker å skape positive møteplasser for ulike aldersgrupper, og psykisk helse er et viktig satsingsområde for oss. I år ønsker vi å sette fokus på Demensaksjonen 2017– en del av Nasjonalforeningen for folkehelse sitt arbeid. Vi har siden festivalen ble startet hatt et veldig godt samarbeid med Helselaget på Onøy/Lurøy. De har støttet opp om festivalen og hjulpet oss med midler til innleie av forelesere. Det gode samarbeidet fortsetter! I år har vi også vært på besøk hos helselaget i Konsvikosen og hvem vet, kanskje dukker vi opp nær deg?

Vi håper uansett at dere vil hjelpe oss å støtte opp om årets aksjon. Vi har nemlig startet dyrehage. Ja, du leste riktig! Lurøy Freewheelin’ Zoo er startet og har allerede fått sine første innbyggere. Her går dyrene fritt under fantastiske forhold i den fineste natur Norge har å by på, nemlig på Helgeland! Dyrene trives og har det veldig bra, men ønsker seg mange flere venner. Vil du være med å bidra?

Strikk, hekle eller sy et dyr, lever det til oss i strikkefestivalen, enten på døra eller pr post, og vi vil gi det en fin plass i dyrehagen vår. Skriv hva dyret heter, hvor det kommer fra og litt om egenskaper og interesser. Skriv evt hvem som har designet mønsteret på baksiden av merkelappen. Kom så på strikkefestivalen i september, besøk dyrehagen vår og kjøp med deg en ny dyrevenn du kan ta med deg hjem, eller gi i gave til en som trenger det. Inntekten vil i sin helhet gå til Demensaksjonen 2017. Skulle det være noen dyr som ikke får et nytt hjem i løpet av festivalen, blir de lodda ut på et lynlotteri under festivalen! Håper du blir med på å lage dyr, at du kommer på festival og finner en ny dyrevenn.

På bildet ser du to fra dyrehagen. De er på helselagsmøte.

Kaninen Suze – initiativtaker og grunder. Hun kommer fra Onøy, elsker å strikke og er veldig romantisk. Hun er fryktelig forelsket i Bob og liker å overraske ham med små oppmerksomheter i løpet av dagen. Heldigvis blir kjærligheten gjengjeldt og Suze er rett og slett innmari lykkelig for tiden!

Kaninen Bob – folkemusiker fra Lurøy. Hans hovedinteresse er å spille gitar og munnspill. Han er mest interessert i amerikansk folkemusikk og bruker hvert ledig sekund til å spille eller høre på vinylplater fra 60-tallet. Som navnet tilsier er han oppkalt etter sin helt med etternavn Dylan. Han syns Suze er veldig søt og liker spesielt godt at han ofte finneramerikanske pannekaker med blåbær og lønnesirup i matskåla.

Vi tar imot dyr på følgende mottakskontor:

 • Lurøy innland og Kvarøy: Rita Edvardsen, mob.nr: 908 29 383
 • Sleneset: Reidun Antonsen, mob.nr: 975 82 865
 • Lovund: Sigrid Thomassen, mob.nr: 482 41 104
 • Onøy/Lurøy: Trine Sandvær, mob.nr: 906 07 368
 • Utskarpen og omegn: Borgny Bjørsvik, mob.nr: 950 83 529

Eller send til:

 • Lurøy strikkefestival v/Trine Sandvær, Småskogan 7, 8766 Lurøy
Møte i helselaget Onøy/Lurøy mandag 27.03.17
God helse hele livet

2 thoughts on “God helse hele livet

 • 19. april 2017 kl 18:28
  Permalenke

  Imponert over oppfinnsomhet og fantastisk flott tiltak ??☘️?

  Svar
 • 29. mars 2017 kl 22:15
  Permalenke

  Herlig?? Her er det bare å hive seg rundt??????

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.